Cum să opriți blocarea lățimii de bandă (Bandwidth throttling) ?

Vineri, MaI 7, 2021

Ați experimentat vreodată un scenariu în care internetul dvs. pare să funcționeze bine în timp ce utilizați o mulțime de aplicații, dar este frustrant de lent atunci când vine vorba de descărcarea torrentelor sau streaming-ul video ? Nu sunteți singurul.

O mulțime de furnizori de servicii de Internet (ISP) blochează în mod deliberat conexiunile peer-to-peer. Peer to Peer (P2P) permit două sau mai multe dispozitive de calculator să partajeze fișiere și resurse, fără a avea nevoie de un calculator de server separat.

ISP-urile configurează cantitatea de lățime de bandă pe care o puteți utiliza, ceea ce împiedică descărcarea uriașă de torrente sau streaming-ul video de înaltă definiție online.

Această tehnică, care sortează traficul web în mai multe categorii și apoi o încetinește în funcție de sursă, este cunoscută sub numele de Throttling. Uneori, se mai numește și „bandwidth shaping”.

De ce ISP-urile limitează lățimea de bandă?

Există o mulțime de motive pentru care ISP-urile vă îngreunează lățimea de bandă. În general, este pentru a reduce congestionarea rețelei și a reduce cantitatea de date procesată de sistem simultan.

Prin această abordare, nu trebuie să-și actualizeze echipamentele existente pentru a răspunde creșterii cererii de date. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, ISP-urile blochează traficul numai din anumite surse, în special torrentele.

Astfel, prin controlarea lățimii de bandă, Furnizorii de servicii de Internet pot percepe taxe pentru planuri mai mari, fără a fi blocate.

Cum funcționează limitarea lățimii de bandă?

Fiecare bit de date pe care îl trimiteți și primiți trece prin ISP. Au acces direct la toate datele pe care le transmiteți. Apoi, folosind o tehnologie numită Deep Packet Inspection, analizează pachetele individuale ale datelor.

Cu Deep Packet Inspection pot determina unde se desfășoară datele, tipul lor și site-ul de care aparțin. Pe baza tipurilor de date, ISP-urile selectează datele și le sortează în diferite categorii.

Odată ce ISP-urile inspectează comportamentul de pe internet, acestea încetinesc anumite tipuri de date cum ar fi torrente sau streaming-ul video de înaltă definiție.

 

Cum să opriți blocarea lățimii de bandă?

 

Utilizarea VPN-urilor este una dintre cele mai simple și eficiente metode de a depăși problema.

 

Multe ISP-uri controlează activitatea de navigare pentru beneficii, ceea ce este incorect din punct de vedere moral și reprezintă o preocupare majoră pentru o mulțime de utilizatori de internet. Prin urmare, avem câteva modalități de a combate limitarea lățimii de bandă cu VPN-uri și de a vă recâștiga viteza de internet.

 

 

 

 

 

 

Modul simplu de a verifica dacă furnizorul dvs. folosește limitarea lățimii de bandă este explicat aici https://www.youtube.com/watch?v=nWgJrTsn9iA


« înapoi